Miska

Miska

Pelaaminen kuuluu kaikille – pelaa nyt Ironspinen roolipelejä ilmaiseksi!

Luit ihan oikein. Nyt voit pelata kaikkia Ironspine Pressin julkaisemia suomenkielisiä roolipelejä ilmaiseksi. Voit ladata sääntökirjojen ja lisäosien PDF versiot ilmaiseksi Ironspinen verkkokaupasta tai maksa mitä haluat -hintaan DrivethruRPGstä. Pysyvästi. Ja, jos pidät jostain pelistä ja haluat ostaa kirjan, suosittelen hankkimaan sen jostain kivijalkakaupasta. Samalla tuet kotimaisia roolipelialan yrittäjiä.

Mikä ihmeen tempaus tämä nyt on? Antakaa, kun kerron.

Perustin Ironspinen vuonna 2006 oman ensimmäisen roolipelijulkaisun (Heimot) jakelun ja myynnin helpottamiseksi. Tämän ohella ajatuksena oli, että voisin auttaa suomalaisia roolipeliharrastajia tuomalla tarjolle enemmän alkuperäistä kotimaista ja suomenkielistä roolipelitarjontaa jatkossakin.

Traconissa 2019

Vuosien varrella olen julkaissut lisää roolipelejä ja pyrkinyt myös kehittämään tästä jonkinlaista liiketoimintaa. Tosiasia kuitenkin on, että Ironspine Press on edelleen minulle enimmäkseen rakas harrastus, jonka tuloilla saa kuitattua lähinnä firman juoksevat kulut ja “hiukan pizzaa ja kaljaa”, kuten kavereiden kanssa on joskus todettu. Ja toki joskus jotain vähän isompaakin.

Onnekseni liiketoiminta on kasvanut vuosi vuodelta, etenkin Astraterran julkaisun myötä, mutta tällä hetkellä minulla ei ole realistisesti ajateltuna aikaa kasvattaa toimintaa nykyisestä tai halua ryhtyä yksityisyrittäjäksi. Päin vastoin olen pyrkinyt viimeisten parin vuoden aikana tehostamaan ja automatisoimaan monia Ironspinen toimintoja, jotta minulla olisi enemmän aikaa perheelle ja jaksaisin paremmin arjessa. Tämä tilanne on luonnollisesti auttanut seulomaan syitä sille, miksi edelleen haluan jatkaa tätä toimintaa roolipelien parissa.

Kassavirran kasvattamista tärkeämmäksi asiaksi minulle on noussut tahto tarjota suomenkielistä pelattavaa ja muuta sisältöä etenkin uusille pelaajille toimeentulosta riippumatta ja jatkaa kotimaisen roolipelitarjonnan kasvattamista.

Erilainen aika

Ironspinen perustamisen jälkeen moni asia on muuttunut. Vielä ENOCin ja Generian Legendojen julkaisun aikaan roolipelejä kulutettiin ja tuotettiin Suomessa pitkälti printtinä, eli painettuina kirjoina. Erilaisten sähköisten formaattien kysyntä ja menekki on kasvanut moninkertaiseksi ja niiden levittämisestä ja kuluttamisesta on myös tullut helpompaa. Viimeisimpänä juttuna on tullut virtuaalisten pelipöytien läpimurto – varsinkin nyt viime viikkoina, kun ihmiset ovat koronaviruksen pakottamina estyneet pelaamasta kasvotusten entiseen tapaan.

Näiden muutosten vanavedessä olen harkinnut Ironspinen suuntaa ja toimintatapaa uudelleen ja olen tullut siihen tulokseen, että on aika ottaa askel uudelle polulle.

Luovuudelle tilaa

Kuten mainitsin, nykyisessä elämäntilanteessa minulla ei ole mahdollisuuksia lähteä kasvattamaan Ironspineä yrityksenä perinteisessä mielessä. Olen myös todennut, että aiempi tapa tuottaa pelejä ja lisäosia on ollut minulle epäominainen ja ajoittain raskas. Lisäksi minua kiinnostaa tukea kotimaista roolipeliharrastusta myös muilla tavoilla kuten roolipeliaiheisilla Youtube-videoilla ja streameilla, joita varten perustin PJ Miska -kanavan.

Muun muassa näistä syistä päätin perustaa Patreon-sivun, jonka kautta tulen jatkossa julkaisemaan roolipelisisältöä esimerkiksi Astraterraan ja Sotakarjuihin sekä kehittää uutta materiaalia ja videoita PJ Miska kanavalle. Tulen edelleen julkaisemaan painettuja kirjoja ja lisäosia Ironspine Pressin kautta, mutta Ironspine saa väistyä lähinnä kustannusnimikkeen muotoon (mitä se oikeastaan on ollut pitkälti jo muutenkin…).

Voit tutustua suunnitelmiini roolipelien suhteen ja lähteä tukemaan roolipeliaiheisia hankkeitani Patreonissa osoitteessa www.patreon.com/miska (roolipelikarttani löytyvät edelleen erillisestä Patreon-hankkeesta).

Kiitoksia, kun jaksoit lukea ja hyviä pelihetkiä!

Terveisin,
Miska

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on reddit
Reddit
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Myös nämä voivat kiinnostaa sinua...

Uutuuksia ja uutisia – Syksy 2019

Heinäkuussa julkaistiin Astraterran Kertojan käsikirja ja karttakokoelma Taivaltajan kartasto. Kertojan käsikirja viimeistelu Astraterran 2. laitoksen julkaisun siinä mielessä, että nyt säännöstö on

Ironspinen PDF-takuu

Ironspine tarjoaa kaikkiin saatavilla oleviin painettuihin kirjoihin PDF-takuun.