Sotakarjut-tieteisroolipeli

Sotakarjut-trans

SOTAKARJUT sijoittuu vuoteen 2310. Maailmaan, jossa massiiviset hyperkorporaatiot hallitsevat suurinta osaa luonnonvaroista. Maan Kansakuntien Federaation rauhaa ja turvallisuutta uhkaavat julmat muukalaisolennot ja vallankumoukselliset terroristit. Ongelman ratkaisemiseksi Federaatio tuottaa ihmisen ja sian DNA:sta tehokasvatettuja kloonisotilaita kärsimään sodan kauhut ihmisten puolesta avaruuden reunamailla.

Nyt saatavilla verkkokaupastamme ja DrivethruRPGstä sekä hyvin varustetuista roolipelikaupoista. 


PROTEUS: SOTAKARJUJEN SYNTY

Proteus: Sotakarjujen synty on Kauhavalla 12. – 14.10.2018 järjestettävä liveroolipeli, joka pelataan käytöstä poistetussa lentotukikohdassa.

Lue lisää: proteus.sotakarjut.com


SOTAKARJUT-TIETEISROOLIPELI

SOTAKARJUT-roolipelissä pelaajien hahmot ovat hyperkapitalistisen ja imperialistisen Federaation valmistamia Proteus-3 -sarjan sotakarjuja, jotka ovat vaativiin sotilasoperaatioihin tuotettuja ihmis-sika -hybridiklooneja. Pelaajahahmot tietenkin poikkeavat muista sotakarjuista. Niiden mielen syövereihin on kätketty toinen persoona, jolla on oma tahto ja muistot. Näitä piilotettuja tietoisuuksia kutsutaan troijalaisiksi.

Kloonien kasvatuksen aikana istutettuihin muistisiirteisiin solutettu troijalainen piilee sotakarjun alitajunnassa, kunnes se vaihe vaiheelta aktivoidaan erilaisten aistiärsykkeiden avulla. Memeettisten lukkojen avautuessa hahmot alkavat muistamaan keitä alunperin ovat ja miksi heidät on solutettu sotakarjujen kehoihin.

Mutta tarina ei ole aina sama. Vaikka pelaajaryhmän sisällä heränneiden sotakarjujen tavoite voi vaikuttaa samalta, joku troijalaisista voi olla terroristien soluttama salamurhaaja, toinen hyperkorporaation vakooja ja kolmas muukalaisten luoma keinotekoinen persoona, ja kullakin on oma henkilökohtainen tehtävänsä. Troijalaisen avautuminen täysin vie yleensä useita pelikertoja, mutta peli ei pääty tähän, vaan tästä vasta alkaa troijalaisen todellisen tehtävän suorittaminen. Kun se on suoritettu, hahmolle valitaan uusi tehtävä, joka johdattaa hahmon toimintaa.

Jokainen kampanja tarjoaa mahdollisuuden erilaiseen tarinaan ja halutessa muistot voidaan jättää sivuseikaksi tai nostaa pelin keskipisteeseen. Pelin suunniteltu painotus on jotain tältä väliltä, mutta ei aseta tiukkoja rajoja.

Troijalaiset

Mutta kaikki sotakarjut eivät ole miltä näyttävät. Aseelliset kohtaamiset todellisissa tilanteissa herättävät joissain sotakarjuissa muistoja, joita heillä ei kuuluisi olla. Joskus kyse on muistikorruptiosta, joka on merkki epävakaasta muistisiirteestä. Ei mitään sen kummempaa. Mutta kaikki yksilöt, joille herää muistoja, eivät ole viallisia. Jotkut niistä ovat troijlaisia – huipputeknologisia soluttautujia kätkettynä sotakarjun alitajuntaan.

Tarkkaan valikoituun joukkoon sotakarjuja on kasvatuksen aikana ladattaviin muistisiirteisiin solutettu mukaan tietoisuuksia, jotka ovat piilossa kloonipersoonallisuuden alla. Ne ovat syvällä alitajunnassa unohduksissa, kunnes ne aktivoidaan vaihe vaiheelta erilaisten aistiärsykkeiden kautta. Heränneet sotakarjut, eivät siis välittömästi muista ketä he ovat tai miksi he ovat sotakarjujen ruumiissa, mutta palanen kerrallaan muistot ja persoonallisuus alkavat palautua oikeiden muistiärsykkeiden avatessa troijalaisen persoonallisuuden memeettistä salausta.

Mitä pelissä tehdään?

SOTAKARJUT-roolipeli on osaksi taistelua ja taktikointia, ja osaksi vakoilutoimintaa. Yleisesti ottaen peli painottuu aluksi enemmän hahmojen suorittamiin sotilaallisiin tehtäviin, mutta muistojen palautuessa pelaajien sotakarjuille, pelaaminen alkaa painottua enemmän siihen, mitä tapahtuu sotilasoperaatioiden välissä, kun pelaajien sotakarjut pyrkivät edistämään omia  ja yhteisiä tavoitteitaan.

Monet pelin aiheista on perustettu nykymaailman asioille tai ilmiöille ja myös seikkailuihin on helppo ammentaa ideoita oikeista tapahtumista tai muusta fiktiosta.

Tyypillisiä skenaarioita SOTAKARJUT-roolipelissä voivat olla esimerkiksi:

  • Vaikutusvaltaisen terroristipäällikön jäljittäminen kivikkoiselta planeetalta, jonka siirtolaiset elävät kallioluolissa ja maan alle rakennetuissa tunneliverkostoissa.
  • Yhteys pieneen maankaltaistussiirtokuntaan on kadonnut ja epäillään ksenomorfin osallisuutta asiaan. Erikoisyksikkö 5:n partio lähetetään tutkimaan tilannetta siviilikonsultti ja yhtiön edustaja mukanaan.
  • Miehittämätön alus löytää asuttamattomasta tähtijärjestelmästä muinaisen malakim-kulttuurin jättirakennelman. FSS Catharsis lähetetään turvaamaan alue ennen tutkimusretkikunnan saapumista paikalle. Pian aurinkokuntaan saapumisen jälkeen havaitaan kollektiivin aktiviteettia rakennelman läheisyydessä. Sotakarjujen pitää neutraloida uhka alueella.
  • Yhdellä pelaajien sotakarjuista on hämäriä muistikuvia eräästä ihmisupseerista tukialuksen ihmislääkintäosastolla. Pelaajahahmot päättävät yhdessä ottaa selvää siitä kuka tämä henkilö on, mutta sotakarjuilta on pääsy kielletty ihmisten lääkintäosastolle ja majoitusalueille.

Kommentointi on suljettu.